Endringer / oppdateringer

09.12.2019 ble det installert nytt webkamera, ny vindmåler og varmeelement til nedbørsmåleren for registrering av nedbør også på vinteren.

Om Værstasjonene på Altevatnet

Værstasjonene på Altevatnet ble i perioden 2011-2023 drevet på dugnad i regi av Bardu Jeger- og Fiskerforening (BJFF).
I november 2023 vedtok styret i foreningen å legge ned tjenesten.

Fra og med desember 2023 har værstasjonen vært drevet av Stian Strømseth, folkefinansiert gjennom Spleis.
Den 13.12.2023 kom det inn totalt 21.100,- kroner på litt over én time, fra 62 personer som ønsker at værstasjonen fortsatt skal eksistere.

Vær oppmerksom!Hvis det oppstår feil på værstasjonen kan det ta tid før det blir reparert. Vær tålmodig og sjekk innom senere.

Værstasjonene er en Davis Vantage Pro 2 på Toppenhytta / Altevatnet som ble installert i april 2011, og en Holfuy Extra Station som går på solcelle og batteri, på Leinahytta som ble installert sommeren 2018.

Data samles inn fortløpende og sendes gjennom Weather-Display, som behandler dataene og legger alt ut på nettet. Værstasjonen har instrumenter for måling av temperatur, vind/vindretning, nedbør, luftfuktighet og luftrykk

Vi laster også opp værdataene til værnettverket Weather Underground:
Toppenhytta / Altevatnet
Leina

Nedbørsmåling på vinteren

Værstasjonen på Toppenhytta / Altevatnet har varmeelement som gjør at når nedbør har kommet kommet som snø, blir snøen smeltet og registrert som antall millimeter nedbør.
Meteorologisk institutt oppgir som en tommelfingerregel at 1mm nedbør = 1cm snø. Les mer om dette her

Om malen som blir benyttet

Malene er designet av CarterLake.org med PHP konvertering av Saratoga-Weather.org.
En spesiell takk til Kevin Reed ved TNET Weather for hans arbeid p¬ den orginale Carterlake malen, og for hans design av den grunnlegende PHP styringen av websiden.
En spesiell takk til Mike Challis fra Long Beach WA for hans 'wind-rose generator', 'Theme Switcher' og CSS hjelp med disse malene.
En spesiell takk går også til Ken True fra Saratoga-Weather.org for AJAX's oppdatering av data, for hans 'dashbord' design og integrering av TNET Weather common PHP site design for denne siden.

Malen er basert på orginaldesign fra Designs by Haran.

Takk til Arnt Soløy fra Kulstaddalen Værstasjon, Mosjøen og Runar Gundersen fra Konnerud Værstasjon, Drammen for den norske oversettelsen av språkfilene.

Templaten er XHTML 1.0 gyldig. Valider XHTML og CSS koden for denne siden.